Moleküler Biyoloji ve Genetik (Türkçe) - Bölüm Hakkında

Öğrenim Dili: Türkçe  Hazırlık: İsteğe Bağlı  Puan Türü: MF-3

Misyon

Üsküdar Üniversitesinde Moleküler Biyoloji ve Genetik lisans programı, öğrencilere en yeni ve yüksek akademik içerikte dersler vermeyi amaçlamaktadır. Öğretim programımız temel biyomühendislik teknikleri ve çeşitli dersler ile birlikte, moleküler biyoloji ve genetik bölümü eğitimini kapsamaktadır. Böylelikle öğrencilere biyolojinin farklı alanlarında, biyoinformatik, genetik, genomik, popülasyon genetiği, hücre biyolojisi, biyokimya ve kök hücre araştırmaları konularında rehberlik etmesi amaçlanmaktadır. Bölümümüzün uyguladığı disiplinler arası eğitim- öğretim metodu; mümkün olan en yüksek standartlarda zihin, vücut sağlığı ve hastalıkları, tıp, genetik, sosyal, biyokimya, temel bilgi, tinsel bilgiyi ve aile danışmanlığı için hizmet kalitesini sağlamak ve mümkün olan en üst seviyeye getirmeyi hedeflemektedir.

Vizyon

Vizyonumuz; moleküler biyoloji ve genetik, biyomühendislik ve bilgisayar mühendisliğini teori ve pratikte birleştirmektir. Üsküdar Üniversitesinde multidisipliner eğitim sistemi, lisans öğrencilerine akademik pozisyonlar ve diğer iş olanaklarında en uygun adaylar olarak kendilerini geliştirmeleri konusunda yardımcı olacaktır. Bölümümüz uluslararası seviyede tanınan ve sözü edilen kurum olma amacındadır.